top of page

De therapie en/of coaching die ik jou bied,

is maatwerk. 

 

Na goed overleg en afstemming met jou, met wie je bent en met wat jouw behoeften zijn, is de therapie voor jou altijd uniek. Daarnaast gebruik ik mijn creativiteit en intuïtie om de therapie of coaching voor jou zo effectief en passend mogelijk te maken. Het gaat erom dat ik je middels mijn therapie of coaching verder kan helpen in je ontwikkelingsproces, op zo’n manier dat het een positieve verandering teweegbrengt in jouw leven en welbevinden.

Ik gebruik daarbij een verscheidenheid aan invalshoeken:

 • Inzichtgevende en ondersteundende gesprekken.

 • Geleide visualisaties, vanuit de methode van Human Givens, waar ik een eigen draai aan heb gegeven. Dit is een zeer krachtige methode om (oude) wonden te helen door middel van beeldtaal. Hiermee wordt ook bewustwording gestimuleerd, wat een belangrijke voorwaarde is om een diepgaande verandering op gang te brengen.

 • PresentChild Methodiek (www.presentchild.com), een bijzondere en effectieve methodiek die ik toepas als er zorgen zijn over het gedrag of welzijn van kinderen. Verder integreer ik vaak aspecten uit deze methodiek in mijn therapieën om tot de kern te komen van wie je bent of om traumatische ervaringen te behandelen waarbij het kind in jezelf een essentiële rol speelt.

 • Yoga en ademhalingstechnieken integreer vaak in de therapie of ik reik het aan om via het lichaamsbewustzijn in het hier en nu heling te bevorderen. 

 • Cranio-sacrale ontspanningssessies zijn lichaamsgericht, waarbij het cranio-sacrale ritme kan worden beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Met mijn handen kan ik het subtiele cranio-sacrale ritme voelen en de spanningsvelden in het lichaam opsporen. Door gebruik te maken van zachte technieken kan het lichaam de spanning loslaten.  

 • Individuele ademsessies, waar het om verbonden ademhalen gaat. Dit is als een actieve meditatie waarbij je verbinding, verdieping en ontspanning ervaart. Het is een prachtige manier om je gewaar te worden van wat je in je lichaam ervaart. Het brengt je dieper in contact met jezelf, creëert ruimte of een gevoel van ontlading, zodat je meer vreugde en ontspanning voelt.   

 • Creatieve therapie, waarbij ik de (zelf)beschouwende en intuïtieve vorm van Mystery Painting aanreik om bewustwording, compassie en heling tot stand te brengen.

welke klachten
020_website Bo 2022.JPG

WELKE KLACHTEN

Je kunt bij mijn praktijk Bowinneth Holistic Healing in Breda terecht voor allerlei klachten en problemen. Om je een indicatie te kunnen geven van de problemen waarmee mensen vaak bij mij in de praktijk in Breda komen, vind je hieronder een overzicht.

 • Trauma’s 

 • Somberheid en depressie 

 • Stress- en spanningsklachten, angst of paniekaanvallen 

 • Ouder-kind problemen of zorgen om het welzijn van de kinderen 

 • Niet goed bij je gevoel kunnen 

 • Gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid 

 • Niet lekker in je vel zitten 

 • Boosheid of frustratie 

 • Futloosheid en weinig energie 

 • Problemen op het werk, burn-out 

 • Levensvragen en zingeving 

BASISTRAJECT 

We beginnen altijd eerst met een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij en dat mijn manier van werken goed voor jou voelt. Verder kan ik in een telefonisch kennismakingsgesprek al met je verkennen wat je nodig hebt en of ik wat voor je kan betekenen. Dit zal ik je teruggeven en dan kunnen we samen kijken of dat voor jou ook klopt.  

Een basis therapeutisch behandeltraject bestaat uit gemiddeld uit 3-5 sessies. Dit is afhankelijk van jouw specifieke situatie en vraag. Een traject is altijd maatwerk en afgestemd op jouw situatie.

 

In een basistraject leer ik je kennen. We maken samen jouw doelstellingen of wensen helder en concreet. Dan bekijken we samen vanuit een holistische benadering jouw situatie om tot de kern van jouw probleem te komen. Vervolgens gaan we de diepte in via je onderbewustzijn zodat je je bewuster wordt. Verder help ik je om vanuit je hart in samenwerking met je hoofd en je buik tot concrete handvaten te komen die je kan gaan toepassen en beoefenen in je dagelijkse leven. 

COACHING

Sommige mensen blijven na een basistraject nog een aantal keren komen ter ondersteuning, waarbij het therapeutische meer richting coaching gaat. Een aantal mensen ken ik al jaren, ze komen graag eens in de zoveel tijd langs omdat ze ergens tegen aan lopen, behoefte hebben aan nieuwe inzichten of een klankbord moment willen ter ondersteuning van hun persoonlijke ontwikkeling. Kortom, mijn deur staat altijd en voor eenieder open die  bewuster en compassievoller in het leven wil staan. 

theraphie en coaching
bottom of page