top of page

Tot op de dag van vandaag maak en drink ik thee met veel liefde. Als ik thee zet en thee drink met liefdevolle aandacht, ben ik helemaal in het moment aanwezig met de thee. Alle afleidingen in en om mij heen lossen op. Er zijn even geen zorgen over de toekomst. Ook stilstaan bij het verleden krijgt geen kans. Er is alleen de thee en de ont-moeting in mezelf. 

268_website Bo 2022.jpg

"THEE IS EEN DAAD DIE COMPLEET IS IN ZIJN EENVOUD."

 THICH NHAT HANH 

LEVENSKUNST

Theecompassie is een levenskunst; een expressie vanuit mijn Cambodjaanse ‘roots’ gecombineerd met mijn zielsmissie om met mijn compassievolle hart, het hart van mijn medemensen te doen ontwaken. De eenvoud van thee zetten en thee drinken nodigt uit om de stilte te beleven in iedere beweging. Te ruiken en te proeven hoe ieder moment uniek is. Je wordt stil van binnen en tegelijkertijd vult je hart zich met compassie. 

Daarnaast deel ik graag mijn kennis met je over de verschillende soorten thee en de vele lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen. 

CEREMONIE

Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor een theecompassie ceremonie. Een theecompassie ceremonie is een liefdevol moment voor jezelf (eventueel samen met een vriend of vriendin). Een moment om stil te staan bij alles wat er op dit moment gaande is in je leven en in jezelf, zonder dat je daar iets aan hoeft te veranderen of iets van hoeft te begrijpen.

 

Een ceremonie duurt circa één uur.

Met theecompassie creëren we een serene tijdloze sfeer waarin je je gedragen voelt door de eenvoud van het moment. Tijdens de ceremonie zit je op een kussen op de vloer. Mocht je liever op een stoel zitten, dan kan dat ook. Tijdens de ceremonie worden je zintuigen getrakteerd op de weldaad en schoonheid van thee. Geen thee is hetzelfde en thee wordt op ieder moment weer anders ervaren. Net als de ceremonie, die altijd uniek op jou afgestemd zal zijn. De Japanse levensfilosofie Ichigo Ichie vat dit prachtig samen: ‘dit moment, precies zoals het nu is, kun je maar één keer ervaren’. 

Wil je een theecompassie ceremonie ervaren of cadeau geven of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op

bottom of page